Op 28 augustus krijgen theaterliefhebbers wederom de kans om nieuw cabarettalent te ontdekken. In tegenstelling tot eerdere berichten, vertonen Lonneke Dort en Bovenste Knoopje Open, een kleinkunstgezelschap met Sjoerd van Capelleveen als frontman, hun kunsten vanaf een pop-up podium tussen de bomen van Landgoed Schovenhorst. Om 16.00 uur start de matinee en om 20.00 de avondvoorstelling.

Op 28 augustus worden de klapstoeltjes weer klaargezet voor het pop-up podium in het sfeervolle, bosrijke decor van Landgoed Schovenhorst. De nieuwe programmeur van Theater Stroud, Nithard Keijdener, is blij dat hij voor het KlapstoelKabaret Lonneke Dort naar Putten heeft kunnen halen, net als Sjoerd van Capelleveen met zijn kleinkunstgezelschap.

Lonneke Dort won de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het Parool schrijft over haar: ‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.’ In 2020 wordt Lonneke uitgeroepen tot een van de cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten, een lijst met de kunstenaars voor de toekomst. Lonneke neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. Over haar nieuwe programma schrijft De Theaterkrant: ‘Prachtige dromerige liedjes vanuit de eigen bubbel.’

Bovenste Knoopje Open is een kleinkunstgezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer is beluisterd, zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. De Theaterkrant noemt hen ‘een belofte’ en schreef: ‘Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier.’ Over Sjoerd schreven ze: ‘Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.’

Informatie
De deelnemende artiesten treden op vanaf een pop-up buitenpodium. Ze treden elk 40 minuten op. Kaartjes kosten 17,50 euro en zijn uitsluitend online via theaterstroud.nl te bestellen. Bezoekers kunnen als ze dat willen ook nog voor 34,50 euro per persoon een driegangen theaterdiner reserveren bij Brasserie Schovenhorst. Dineren kan ná de voorstelling van 16 uur of vóór de voorstelling van 20 uur en ook hiervoor geldt dat alleen via theaterstroud.nl geboekt kan worden.