Juul Vrijdag speelt op dinsdag 11 oktober in Theater Stroud de monoloog ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten)’. Een positief verhaal over dementie. Een voorstelling voor theaterliefhebbers, maar ook voor mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en iedereen die ooit met dementie in aanraking zal komen.

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Een kind heeft de gebruiksaanwijzing niet en gaat op zoek. In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en in de wanhoop soms. En in een tijdmachine. Daar vinden ze elkaar. En komen ze dichter bij elkaar dan ooit…

Met ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ gaat theatermaker Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de moeder met dementie als die van de zoekende dochter. Ze wordt daarbij muzikaal bijgestaan door Helge Slikker. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek. Over hoe het is om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken. Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Theaterkrant.nl omschrijft de voorstelling als “waardevolle monoloog over dwalen door het doolhof van dementie.” De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten zijn hier online te koop.