‘Na ruim 25 jaar neemt programmeur Rosemarie Landman afscheid van Theater Stroud’

Eigenlijk zou Rosemarie Landman twee jaar geleden al afscheid nemen van Theater Stroud, maar corona zorgde ervoor dat ze tóch nog wat langer bleef. Een mooie manier voor haar om rustig af te bouwen en bovendien haar opvolger, Nithard Keijdener, alle kneepjes van het vak bij te brengen. Nu die laatste taak erop zit heeft het theaterteam haar vrijdag 17 juni in kleine kring uitgezwaaid. 

Voorzitter Astrid van Schaik over het afscheid van haar programmeur: “Meer dan een kwart eeuw heeft Rosemarie geprogrammeerd voor Theater Stroud, sterker nog: zij stond aan de wieg van kunst en cultuur in Putten. In het begin was dat nog kleinschalig, met operette – waarbij er meer mensen op het podium stonden dan er in de zaal zaten. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer professionele voorstellingen bij. Nu 25 jaar later is Theater Stroud niet meer weg te denken uit Putten voor een complete avond uit.”

Samen met het team heeft Rosemarie veel meegemaakt. Ontroerende, mooie, vrolijke en spraakmakende voorstellingen, leuke en bijzondere artiesten, decors (die soms in het oude Stroud niet pasten), techniek, licht, geluid met én zonder haperingen. Rosemarie programmeerde beginnende artiesten, zoals Jochem Meijer en Pieter Derks, die nu toppers zijn in Nederland, zij zag hun succes al vroeg en gaf ze een podium in ons theater.

Te bedenken dat ze er na haar verhuizing naar Putten aanvankelijk niets voor voelde om zich hier aan cultuur te verbinden. Ze bleef verbonden aan cultuur in haar oude woonplaats Heerde. Gelukkig heeft zich bedacht! Een groot afscheid wilde ze niet, maar na de previewavond vorige week zaterdag was het applaus terecht voor haar, en afgelopen vrijdag heeft het theaterteam haar bedankt voor alles wat zij heeft gedaan: voor cultuur in het algemeen en voor het Theater Stroud in het bijzonder.